Dks - Oslo kommune
Postadresse: Postboks 6127, Etterstad, 0602 Oslo
Besøksadresse: Strømsveien 102, 0602 Oslo
KOLLASJ - en samtidsfestival for unge (Rikskonsert...
Produksjonsliste

KOLLASJ - en samtidsfestival for unge (Rikskonsertene)

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Du har sikkert prøvd det – å klippe noe opp i biter, et bilde eller en tegning, som du så setter sammen på ny. Vipps, du har et nytt bilde. Du har en kollasj!

Man kan klippe og lime i papir, i lyd og musikk, og i bilder og film. Gammelt skrot kan bli til en ny skatt. Man tar noe man har, deler det opp og setter sammen på ny, til en ny form og en ny mening.

«Kollasj» er tema for samtidsfestivalen på Sentralen i mai. Der skal du få oppleve rare og fine kollasjer, i bilder, musikk og filmer. Vi gleder oss til du kommer på besøk med klassen din.
Velkommen til festival på Sentralen!

Lærerveiledning

Informasjon om Kollasj

Om tema: Collage eller kollasj på godt norsk, er en teknikk og et uttrykk som brukes innen mange kunstsjangre. Kollasj handler om å skape nye fortellinger og nye forbindelser. Mellom tekster, mellom uttrykk, mellom mennesker. Slik sett er Kollasj en metafor for noe større.

Programmet:

People Like Us/ Vicki Bennett: Live videokollasje (Forstanderskapssalen)
Den britiske kunstneren Vicki Bennett er internasjonalt anerkjent som en pioner innen audiovisuell collage. Under kunstnernavnet People Like Us spesialiserer Vicki seg innen manipulasjon og omarbeiding av originale kilder fra både eksperimentell og populærkulturell musikk, film og radio. For Kollasj vil Bennett utvikle et program, der hun bruker film og video og lyd-collage, som mikses live. (lengde ca .15 min)

Lasse Marhaug: Vinylkollasj-konsert (Gymsalen)
Marhaug eksperimenterer med vinylplater, og platespillere. Vinyl både kappes og knuses fysisk, og settes sammen på ny, med teip og lim. Hva slags musikk får vi da? I tillegg til å eksperimentere med de fysiske platene og spillerne, og setter han sammen musikalske sjangre som egentlig ikke hører sammen. Dette blir en morsom konsert. (lengde ca 15 min)

Nordic Voices med musikere:Akustisk verk-kollasj (i Marmorsalen)
Med vokalsekstetten Nordic Voices i samspill med et blåse/strykeensemble/ slagverkere, får vi en akustisk verkkollasj i den vakre Marmorsalen. Ensemblene er plassert ute i salen, blant publikum og på forskjellige scener. Barn fra salen får være med og dirigere. (lengde ca. 15 min)

Pop-up.
Det vil bli noen overraskelser underveis, når vi går rundt fra sal til sal på Sentralen.

Praktisk: Sentralen blir arena for denne festivalen. Dere vil bli møtt på utsiden, og fulgt rundt som en gruppe av en guide. Vi vil ta dere med på en rundreise i huset, der dere får oppleve ulike forestillinger (musikk, film, performance) som varer ca 10-15. min hver.

Sentralen er et stort, over 100 år gammelt bankhus, midt i Oslo. I dag er pengene og verdipapirene i bankhvelvet byttet ut med musikk, og kunst. I kontorene er bankmenn- og kvinner byttet ut med kulturarbeidere. http://www.sentralen.no/

Om utøvere og produsenter

Rikskonsertene
  • Arrangert av: Dks - Oslo kommune
  • Kunstnere/grupper: People Like Us/ Vicki Bennett, Lasse Marhaug, Nordic Voices m.fl.
  • Produsent: Ane Roggen aro@kulturtanken.no og Hallgeir Frydenlund hf@kulturtanken.no - i samarbeid med Anne Hilde Nesset (Ny Musikk)
  • I samarbeid med: Kollasj er et samarbeid mellom Ny musikk, Kulturtanken og Den kulturelle skolesekken i Oslo.
  • Idé/opplegg: Ny Musikk v. Anne Hilde Nesset og Kulturtanken v. Ane Roggen.

Multimedia og vedlegg

Forstandersalen Sentralen
Foto: Sentralen
Vinterhagen Sentralen