Postadresse: Postboks 6127, Etterstad, 0602 Oslo

Besøksadresse: Strømsveien 102, 0602

Telefon: 23 46 70 63Faks: 23 46 70 75Kontakt: Den kulturelle skolesekken Nettsted: http://www.dks.osloskolen.no

Utvid

Chai-jakt

Chai er satt sammen av to hebraiske bokstaver, og betyr liv. Symbolet er viktig i jødisk kultur og historie. I jakten på chai på Jødisk Museum får elevene utdelt et skattekart, og ved chai’ene er det aktiviteter der elevene lærer om andre jødiske symboler, helligdager, mat og religionshistoriske skikkelser. Aktivitetsbordet er et jødisk kjøkken, der elevene vil få lære om jødiske matregler.

Besøket i utstillingen på museet presenterer den jødiske årssyklusen og de forskjellige høytidenes betydning. Til sammen vil aktivitetene på museet gi elevene en individuell forståelse av jødisk liv. Metoden er aktiv læring gjennom lek.

Målet er å bidra til økt innsikt og forståelse hos elevene for hva det vil si å leve et jødisk liv, både kulturelt og religiøst. Begreper og ritualer blir formidlet fra et jødisk perspektiv, og satt inn i en moderne virkelighet.

Målgruppe: 5. - 7. trinn

Lærerveiledning

Forberedelser

Det er en fordel om lærere og elever har snakket litt om jødiske fest- og helligdager, og at elevene har jobbet med relevante kompetansemål i RLE.

Om utøvere og produsenter

Arrangert av: