Postadresse: Postboks 6127, Etterstad, 0602 Oslo

Besøksadresse: Strømsveien 102, 0602

Telefon: 23 46 70 63Faks: 23 46 70 75Kontakt: Den kulturelle skolesekken Nettsted: http://www.dks.osloskolen.no

Utvid

Chai-jakt - i Jødisk Museum

Foto: Jødisk Museum i Oslo

Bli med på chai-jakt og opplev de jødiske skattene! Jødisk Museum inviterer til en aktivitetslek som gir elevene innsikt i jødisk liv og tradisjon.

Ordet chai er satt sammen av to hebraiske bokstaver og betyr liv. Elevene skal utforske nye og spennende sider ved jødedommen gjennom en chai-jakt. De får utdelt et skattekart som viser hvor de kan finne chaiene. Ved hver chai er det aktiviteter knyttet til jødiske symboler, helligdager, mat og religionshistoriske skikkelser.

Ved hjelp av interaktiv læring på touchscreen-installasjoner får elevene blant annet lære hvordan de skal dekke et shabbatbord, og de får lede Moses ut av Egypt.

Målsettingen er å bidra til økt innsikt og forståelse av hva det vil si å leve et jødisk liv, både kulturelt og religiøst. Jødisk Museum levendegjør begreper og ritualer formidlet fra et jødisk perspektiv, og setter det inn i en moderne kontekst.

Lærerveiledning

Forberedelser

Det er en fordel om lærere og elever har snakket litt om jødiske fest- og helligdager, og at elevene har jobbet med relevante kompetansemål i RLE.

Om utøvere og produsenter

Arrangert av: