Dks - Oslo kommune
Postadresse: Postboks 6127, Etterstad, 0602 Oslo
Besøksadresse: Strømsveien 102, 0602 Oslo
Galleri Würth: Hvorfor samler noen på kunst?
Produksjonsliste

Galleri Würth: Hvorfor samler noen på kunst?

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Må kunst være vakkert for at man skal like den og samle på den? Hva kan man samle på – og eventuelt ikke? Finnes kunst bare i gallerier og museer, eller også der vi oppholder oss til daglig? Hvorfor samler noen på kunst?

På Galleri Würth tar vi utgangspunkt i den aktuelle utstillingen. Kunstverkene som vises kommer hovedsakelig fra Würths kunstsamling som er basert i Tyskland. Samlingen består av drøyt 17 000 verk med hovedvekt på europeisk og amerikansk maleri og skulptur fra slutten av 1800-tallet og frem til i dag.

Et besøk i galleriet gir elevene et unikt innblikk i en av Europas største private kunstsamlinger. Samlingen er også et eksempel på et bånd mellom kunst og næringsliv. Sammen med elevene ønsker vi å motivere til samtaler rundt enkeltverk og kunstens betydning generelt. Vi ser på verkene i utstillingen, deretter går vi i verkstedet hvor elevene arbeider med praktiske oppgaver.

Lærerveiledning

Reisen hit
​Grunnskolene får Rufus-kort av Galleri Würth for den delen av reisen som ligger utenfor Oslo-sonen. Denne tjenesten er ikke tilgjengelig for VGS. Galleriet tar kontakt med skolene i forkant for avtale om reise.

Om utøvere og produsenter

• Arrangert av: Dks - Oslo kommune
  • Produsent: Galleri Würth

Om kunstner / utøver / gruppe

Anne-Birte Rasmussen Snilsberg er leder for Galleri Würth. Hun har en Master of Arts fra London og erfaring fra bl.a. Munch-museet og Blomqvist. I tillegg har hun lektorkompetanse og undervisningserfaring fra flere grunn- og videregående skoler.

Ann Lisbeth Hemmingsen er Cand.Philol. med hovedfag i kunsthistorie fra Universitetet i Tromsø. Hun jobber som formidler ved Galleri Würth, og har lang erfaring med formidling av eldre og moderne kunst fra flere kunstinstitusjoner i Norge.

Åse Kamilla Aslaksen har Master of Arts fra London og Universitetet i Oslo. Hun har undervist elever på ulike alderstrinn ved kunstskoler og har arbeidet som konsulent for Statoil Art Program.

Trine Gilmyr er udannet kunstner med Bachelorgrad i fotografi. I tillegg har hun studert kunsthistorie ved Universitetet i Oslo og Kunstformidling ved Høyskolen i Telemark. Hun har lang erfaring med formidling til barn og unge fra kunstinstitusjoner og i fra skolen.

• Anne-Birte Rasmussen Snilsberg (Leder)
  • Ann Lisbeth Hemmingsen
  • Åse Kamilla Aslaksen
  • Trine Gilmyr