Dks - Oslo kommune
Chai-jakt i Jødisk Museum
Produksjonsliste

Chai-jakt i Jødisk Museum

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Bli med på chai-jakt og opplev de jødiske skattene! Jødisk Museum inviterer til en aktivitetslek som gir elevene innsikt i jødisk liv og tradisjon.

Ordet chai er satt sammen av to hebraiske bokstaver og betyr liv. Elevene skal utforske nye og spennende sider ved jødedommen gjennom en chai-jakt. Jakten er et undervisningsopplegg hvor det legges opp til læring gjennom aktivitet og lek. Elevene får utdelt hvert sitt skattekart og går på jakt etter symbolet chai.

Gjennom chai-jakten lærer elevene om kosher-kosthold, jødiske symboler, helligdager og religionshistoriske skikkelser.

Målet med undervisningsopplegget er å bidra til økt innsikt og forståelse av hva det vil si å leve et jødisk liv, både kulturelt, religiøst og sosialt. Begrepene og ritualene blir formidlet fra et jødisk perspektiv. Det vektlegges hvordan jødedommen praktiseres i et moderne samfunn.

Undervisningsopplegget tilpasses de forskjellige trinnene.

Lærerveiledning

Det er en fordel om lærere og elever har snakket litt om jødiske fest- og helligdager, og at elevene har jobbet med relevante kompetansemål i KRLE.

Om utøvere og produsenter

• Arrangert av: Dks - Oslo kommune
  • Produsent: Jødisk Museum i Oslo

Om kunstner / utøver / gruppe

Jødisk Museum i Oslo skal samle, bevare, forske på og formidle pålitelig kunnskap om jødisk innvandring, liv og integrering i det norske samfunnet. Jødisk Museum i Oslo skal formidle god kunnskap gjennom levendegjøring av jødisk kultur. Museet skal skape engasjement, nysgjerrighet og innsikt i jødisk historie, religion og tradisjon.

• Formidlere fra Jødisk Museum

Multimedia og vedlegg

Kulturarv
Trinn: 1 - 7
Kontaktperson produksjon
Mona Bruland
mona@jodiskmuseumoslo.no

Faglig relevans
KRLE, samfunnsfag
Programlengde
75 min.
Maks publikumsantall
Arena / rom
Jødisk Museum i Oslo, Calmeyers gate 15b
Merknad

Tidspunkt for gjennomføring:
Høst 2016:

August og september: man. - fre.
Oktober - desember: tir. - tor. (ikke 23. nov.)
Vår 2017:
Januar - april: tir. - tor.
Mai og juni: man. - fre.

Kl. 09.30 og 11.30

Arrangert av: