Dks - Oslo kommune
Postadresse: Postboks 6127, Etterstad, 0602 Oslo
Besøksadresse: Strømsveien 102, 0602 Oslo
Simon – en opera for ungdom (Femte Rad Produksjone...
Produksjonsliste

Simon – en opera for ungdom (Femte Rad Produksjoner)

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Opera og samtidsmusikk for ungdom – en sjelden mulighet!

Simon handler om ensomhet, vennskap, håp og mot. En historie fortalt av syngende dansere og en dansende trommis, heftig elektronikk, fiolin og vakker sang.

Simon sitter alene på rommet sitt. Han har mistet familien i en ulykke. Lenge var han koblet til en pustemaskin, men nå virker det som om han egentlig er frisk. Er det sant at han ikke kan forlate rommet sitt slik han gir inntrykk av?

Mia er ny i byen. Hun er på klassefest og føler seg utenfor og annerledes. Mens hun betrakter klassekameratene som danser og drikker får hun prakket på seg et par briller. En stemme snakker til henne gjennom brillen. Mia forstår at det hun ser også blir sett av en annen. En som ikke er på festen.

Noen hemmeligheter kan være som monstre. Simon har et stort monster inni seg som skremmer ham. Når Mia spør og graver om livet hans, føler han seg truet. Men Mia har også monstre i sitt liv. Er det mulig for dem å hjelpe hverandre med å bekjempe monstrene?

I opera kan man både fryse og dra ut øyeblikket. Av og til snakker Simon og Mia vanlig sammen, av og til dveler de i det de sier, drar ut tiden og bretter ut følelsene sine. Musikken åpner et nytt univers og gjør det umulige mulig.

NB! For at elevene skal få mest mulig utbytte av denne forestillingen er det obligatorisk med skolebesøk i forkant. Formidlere fra Den norske opera vil gi en 45-minutters introduksjon til forestillingen og operasjangeren på skolen.

Om utøvere og produsenter

• Arrangert av: Dks - Oslo kommune
  • Kunstnere/grupper: Femte Rad Produksjoner
  • Produsent: Femte Rad Produksjoner
  • I samarbeid med: Formidlingsavdelingen ved Den Norske Opera & Ballett

Om kunstner / utøver / gruppe

Mathias Gillebo er operasanger. Han har sterk scenisk tilstedeværelse og en stemme som får frem alle nyansene i Simon, fra sinne og frykt til ømhet og humor.

Silje Aker Johnsen er både danser og sanger. Hun kan synge lyse vakre toner samtidig som hun står på hodet, og hun gjør Mia til en lekende, smart og klok tenåring.

Eirik Raude er slagverker og kan trylle musikk ut av hva det skulle være. Han kan også spille teater og styre elektronikk.

Victoria Johnson er doktor i elektrisk fiolin. Hun kan rocke fela og vrenge lyden, men hun kan også spille de sarteste stykker på vanlig fiolin.

• Femte Rad Produksjoner
  • Mathias Gillebo (Simon)
  • Silje Aker Johnsen (Mia)
  • Victoria Johnson (Fiolin)